Cost de livrare fix de 20 lei oriunde în România. Livrare gratuită la comenzile de peste 200 RON

Cum să alegi o pictură pe numere - 5 sfaturi utile

Cum să alegi o pictură pe numere - 5 sfaturi utile
Dacă ai ajuns pe această pagină, probabil ai observat deja cât de populare au devenit picturile pe numere în ultimul timp. Și cum să nu fie populare, când acestea oferă o activitate creativă excelentă, îți exersează atenția la detalii și răbdarea, iar dacă alegi o pictură pe numere cu peisaje, aceasta se poate transforma și într-o amintire frumoasă din călătoriile tale.
Întrebarea rămâne totuși - cum să alegi o pictură pe numere dacă nu ai mai avut până acum una? În acest articol, te vom ghida prin câteva lucruri importante pe care trebuie să le iei în considerare înainte de a-ți cumpara o astfel de pictură.

 

1. Nivelul de dificultate

În primul rand, este important să iei în considerare nivelul de dificultate al picturii. Dacă este prima ta pictură pe numere, alege o pictură cât mai simplă - iar dacă în descrierea picturii nu este menționat gradul de dificultate, te poți ghida după cât de mari sunt zonele de culoare (cu cât sunt mai mici, cu atât pictura va fi mai migăloasă și va dura mai mult timp până la finalizarea ei). 

La finalul articolului vei găsi câteva exemple de picturi pe numere pentru începători și pentru avansați.

 

2. Subiectul și culorile

Atunci când alegi o pictură pe numere, subiectul și culorile pot adăuga o valoare semnificativă experienței tale. Prin urmare, gândește-te la preferințele și interesele tale și optează pentru o pictură pe care ți-ar plăcea să o expui pe pereții casei tale. Poate fi o pictură cu o peisaj montan, cu un peisaj exotic sau o pictură pe numere dintr-un oraș pe care l-ai vizitat sau pe care îți dorești să-l vizitezi. De asemenea, optează pentru culorile care îți plac cel mai mult sau care completează decorul casei tale.


 

3. Pictură pe numere cu ramă sau fără

Un detaliu important atunci când alegi o pictură pe numere este să verifici dacă pânza este deja întinsă pe o ramă sau dacă vine rulată - alegerea însă depinde de ce îți dorești să faci cu pictura după ce termini de pictat. Dacă îți dorești să afișezi pictura pe pereții casei tale, atunci îți recomandăm să alegi din start varianta de pictură pe numere înrămată - aceasta îți facilitează și confortul atunci când pictezi, pentru că o poți plasa pe un șevalet sau direct pe un birou, fără să-ți mai faci griji cu întinderea pânzei. Dacă, în schimb, pui mai mult accent pe activitatea de pictat în sine și vrei să finalizezi cât mai multe picturi, fără să le expui la final, atunci poți alege să cumperi doar pânza fără ramă.
 

4. Dimensiunea și orientarea picturii

Cele mai populare dimensiuni de picturi pe numere sunt 30x40cm și 40x50 cm, ambele fiind disponibile atât în orientare landscape (orizontal), cât și portret (vertical). Echipa Explorescu preferă picturile pe dimensiunea 40x50 cm, atât pentru că detaliile sunt mai ușor de pictat, cât și pentru că această dimensiune este mai ușor de încadrat în designul unei camere.

5. Buget

În cele din urma, trebuie să iei în considerare și bugetul. Prețul picturilor pe numere poate varia în funcție de dimensiune, nivel de dificultate și calitate, însă cel mai probabil va trebui să aloci un buget în jurul a 100 RON pentru o pictură pe numere. Înainte să alegi una, nu uita să verifici recenziile și să vezi ce părere au și alți iubitori de picturi pe numere despre calitatea acestora.


În concluzie, picturile pe numere sunt o modalitate minunată de a-ți petrece timpul liber și pot fi și o idee de cadou minunată pentru prietenii tăi ori pentru părinți sau bunici. Iar dacă urmezi sfaturile noastre pentru a alege prima pictură pe numere, poți fi sigur că o să faci alegerea potrivită!

 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!