Cost de livrare fix de 20 lei oriunde în România. Livrare gratuită la comenzile de peste 200 RON

Ce beneficii au picturile pe numere pentru adulți și copii?

Ce beneficii au picturile pe numere pentru adulți și copii?

Pictura pe numere este o activitate ce a devenit din ce în ce mai populară în ultimii ani, fiind o modalitate accesibilă de a te relaxa și de a-ți exprima creativitatea, indiferent dacă ai sau nu talent la pictură. Dacă nu încercat niciodată să pictezi pe numere, ar trebui să știi că această activitate vine la pachet cu o mulțime de beneficii, fiind potrivită pentru toate vârstele, de la copii până la părinți și bunici. 

Iată așadar beneficiile picturii pe numere:

1. Reduce stresul și anxietatea

Atunci când te concentrezi asupra desenului și să alegi culorile potrivite pentru fiecare număr de pe pânză, mintea ta se va elibera de griji și de gânduri negative, iar tu te vei transpune în peisajul pictat - vei reduce în acest fel stresul și anxietatea, lucru care te va ajuta să te calmezi. Din acest motiv, pictura pe numere este o activitate pe care o poți face înainte și să mergi la culcare, ajutându-te să ai un somn mai liniștit.
 

2. Îmbunătățește concentrarea și atenția

Pictura pe numere necesită o atenție deosebită la detalii, iar dacă vrei ca pictura să fie gata cât mai repede, trebuie să înveți și să nu-ți pierzi concentrarea indiferent de factorii externi. Pictând cu ajutorul numerelor îți vei dezvolta în timp aceste abilități și îți va fi din ce în ce mai ușor să te concentrezi și să acorzi atenție la alte activități din viața ta cotidiană. În cazul copiilor, aceste abilități dobândite prin pictura pe numere îi va ajuta să fie mai atenți la școală, în timp ce adulții vor avea de câștigat în viața profesională, acolo unde job-urile necesită o atenție sporită la detalii.
 

3. Dezvoltă creativitatea

Nu toți ne-am născut cu talent la pictură, însă din fericire oricine poate picta pe numere, deoarece pânza este conturată și marcată cu numere, fiecărui număr aparținându-i câte o culoare. Astfel, oricine își poate exprima creativitatea, chiar dacă nu au mai pictat până atunci, putând astfel să își dezvolte abilitățile artistice și chiar să își descopere pasiunea pentru artă.
 

4. Îmbunătățește coordonarea ochi-mână

Pictura pe numere necesită o coordonare precisă între ochi și mână, așa că alegând să pictezi pe numere îți poți îmbunătăți abilitățile motorii fine - lucru cu care mulți copii se chinuie mai ales în primii ani de școală.


 

5. Crește încrederea în sine

Când termini o pictură pe numere, nu poți fi altfel decât mândru când arăți realizarea ta lumii - ba mai mult, poți agăța picturile chiar pe pereții casei tale. Alege picturi pe numere cu peisaje din vacanțele tale și transformă-ți casa într-o amintire vie a tuturor călătoriilor tale.


După cum ați văzut, să pictezi pe numere este o activitate nu numai distractivă și accesibilă, dar care poate aduce și numeroase beneficii pentru sănătatea mentală și fizică. Indiferent dacă ești începător sau experimentat, încearcă pictura pe numere și descoperă cât de ușor este să te relaxezi și să-ți exprimi creativitatea!

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!